Joulukuu

Joulunpyhät menossa. Viikko sitten jalan leikkaus, makoilua, keppien varassa kulkemista hieman, jouluruuat, kirjoja tullut luettua jo useampia, samoin elokuvia. Tänään oli sit jo ihan pakko päästä ulos! Koirien ja Kaken kanssa kinkuttelin pienen kävelyn, muutoin Kake käynt koirien kanssa pitkiä kävelylenkkejä. Uskomattoman paljon on jalkaterässä lihaksia, joiden olemassa olo on tullut tunnetuksi viikon aikana.

Zena astutettiin joulukuun alussa. Tiineys epävarmaa, joten ensiviikolla käymme eläinlääkärissä katsomassa näkyykö ultrassa mahdollisia pikkupentuja.

Marraskuu 2008

Zenan juoksuja ei vaan kuulu! Itse opettelen käyttämään läppäriä, ei mitenkään niin helppoa kuin pöytäkoneella - eiköhän tämä tästä. Siksi nämä päivityksetkin kestäneet. Jouluajan valmistelut alkaneet, kun tuon jalan leikkausaika tuli 17.12. Ennestään tiedän ettei sillä sit kävellä, eikä ajeta autoa pariin viikkoon.  

 

Syyskuu 2008

Sailor-pohjat lähtivät uusiin koteihin. Tom Turun liepeille, Papu Parikkalaan päin. Eppu lähti Kokkolan paikkeille oman isoisoisän, isoisoäidin ja isoenojen ihmissukuun! Nuori, vauhdikas pojankoltiainen laittaa varmaan vanhuksiin vauhtia. On näköjään ihan sama asuuko keskellä-suomea-hämeessä, vai täällä Haminassa-kaikesta-kaukana! matkasta piittaamatta, pennut vaan eivät välttämättä jää kotikonnuille. Ihan hyvä piirre, pennun ostajat katsovat muuta kuin hakupaikan sijaintia suomen kartalla. Uusissa kodeissa sujuu hyvin, toivon kolmikolle perheineen monia hyviä yhteiselon vuosia!

Zenan juoksuja edelleen odotellaan, sitten tuleekin jälleen hyvä tauko koiranpentuelämälle.

Remontti loppusuoralla, huh mikä urakka! neljä makuuhuonetta käytiin läpi, pinnat uusiksi ja huonekaluja vaihdettiin ja siirrettiin paljon. Loppukuu onkin mennyt flunssan kourissa, jonka miltei kaikki kävivät läpi. Minna vaihtoi koulua ylipääsemättömien vaikeuksien ilmetessä. Pääsi 3pv pikasiirrolla pienryhmään Haminan ammattikoululle. Käy vuoden siinä ja sitten katsotaan mihin päin hakeutuu.

 

Elokuu 2008

Fani sai 22.7. kolme kaunista urospentua!

Jälleen lukukausi alkanut. Nuoriso ja minä kukin tahollaan kouluissamme. 

Fanin muskettisoturit kovasti kasvavat ja pulskistuvat. Mainioita vesseleitä =)  Fani itsekkin täytti 4v.    Zena on sitten päättänyt jäädä ihan neitikoiraksi. Juoksuista ei tietoakaan! tietty juuri kun niitä miltei suurennuslasin kanssa odotellaan. Mutta, odotellaan vielä vaan jotta niitä narttuja syntyisi. Pikkuinen Lulu kehittynyt rungoltaan valmiiksi, kaunisrakenteinen koira. Lady-kuopus täyttää 15.8. kokonaista 1v. Koiruuksista se joka kierrellyt ja kiertelee näyttelyitä ahkerasti.

Minna ja Juha pääsivät molemmat haettuille linjoilla ammattikouluihin!

 

Kesäkuu 2008

Zena vielä odotuttaa juoksujaan, mutta eikähön se juhannuksen tietämillä aloittele. 

Meillä kaikki viettävät ihan kirjaimellisesti lomaa, myös minä ja Kake kotosalla. Tietty paljon poiliaikoja ja palavereja, mutta kuitenkaan ei kellot soi aamuvarhaisella.
Odotellaan Minnan ja Juhan ammattikoulujen ilmoituksia, pääsevätkö opiskelemaan. Minna hakenut Kotkan ammattikoulun palvelualojen kotitalouslinjalle ja Juha Haminan amiksen puuseppälinjalle.
Teemu sai kesätöitä niin, että on lauantaisin kiireapulaisena yhden kaupan puutarhapuolella. Ollut siellä jo koko kevään työssäoppimisjaksolla. Syksyllä jatkuu logistiikan ammattitutkinnon toinen vuosi.
Tuomo lopetti ala-asteen ja aloittelee nyt viimeisenä yläastetta.
Paulikin pääsi 8. luokalle! nyt syksyllä onkin pieniluokka, 8oppilasta ja eri opettaja, sama koulu muutoin. Toivotaan että koulu lähtee sujumaan. Nyt kesän aikana musiikkiterapia-arvio, ja sitten jos kaikki ok, alkaisi pitkänä jaksona syksyllä.

Pääsiäinen 2008
Edelleen odottelen Fanin ja Zenan juoksujen alkamista, ei näy ei kuulu - odottavan aika on pitkä! Minna ja Zena ovat osallistuneet Kotkan agilityseuran harjoituksiin jo useampana maanantaina, homma tuntui kiinnostavan molempia, liittyminen seuraan on edessä. Minna kun on hiljainen, niin Zena lukee taitavasti eleitä ja ilmeitä. Yhteistyö toimii ja ekakertalaisiksi onnistumisen ilo on ollut suurta niin tytöllä kuin koiralla. Minna käy siellä Sirpan kanssa, jolla kääpiövillis treenaa.
Pyhät kirjaimellisesti menneet loikoillessa, nukkuessa ja käsitöiden parissa. Kaken kans + koirat tehty pitkiä ulkolenkkejä, rajoitaa vaan tuo liian kirkas aurongonpaiste, varsinkin kun luntakin. Migreeni ilmoittelee itsestää näin kevään myötä, viimeviikkoina pari tavallista rajumpaa kohtausta yllättänytkin.

Käsillä jo maaliskuu 2008
Joulut ja vuodenvaihteet tuli ja meni. Koirarintamalla kevät käsillä. Zenan astutus jäi tyhjäksi, myöhemmin uros todettiin kliinisesti steriiliksi! Uusi yritys juhannusjuoksuista. Fanin juoksuja odotellaan, Lulu saa vielä kehittyä ja saada enemmän ikää. Tosin sipukoita syntymässä jälleen määrällisesti turhan paljon, joten olen harkinnut omien narttujen pennuttamista. Rodulle ei tee hyvää nousta nopeasti kovin suosituksi, kääntöpuoli tulee vastaan viiveellä, ja sen korjaaminen ei ole helppoa. Fanin voisin jättää odottamaan, mutta ne pentuvaraajat ovat jo tarpeeksi odotelleet. Zenalla alkaa ikä tulla vastaan, on aika teettää ekat pennut.
Kevään ja kesän näyttelyt on osaksi jo lyöty lukkoon, Lady lähtee eniten kehiin. Fani ja Zena jonkin verran, Lulu taitaa vain käväistä yhdessä tai kahdessa.

Lasten koulujen lukukaudet lopuillaan, onneksi! Paulin tukitoimet koulussa pyörii lopultakin kunnolla. Tasaisten seurantapalaverien tiukassa seurannassa, osan poika suorittaa kotiopetuksella ja muilla tavoin. Syyslukukausi meni hukkaan, olemattomien tukitoimien vuoksi, pojan koulunkäynti tosi vaikeaa, jopa mahdotonta. Pieni apu, suuri lopputulos; esim. kokeiden suorittaminen tosi levottomassa ja meluisassa luokassa mahdotonta, tulokset hylättyjä tai 4:sta. Lopultakin saa tilaisuuden suorittaa ne rauhallisessa tilassa avustajan kanssa - tulos hyvä! 

22.10.
Syysloma! Kake ja hänenkin nuoriso lomalla! no, yksi päivä ettei ennakkoon merkittyjä asioiden hoitamisia. Torstaina useampi tunti Minnan kanssa sairaalassa, illalla Kaken kanssa Yön konserttiin, saas nähdä miten pysyn hereillä. Ihanaa, että saa aamulla nukkua pidempään, herätä silloin kun koiruudet alkaa meuhata. Nuoriso siinä iässä et nukkuvat mielellään kauan ja pitkään, kovin unista tuo kasvuvaihe. Teemu tosin herää aamuisin ja lähtee työharjoittelupaikalle jo 8:ksi.
10.10.
Eilen oli Minnan poli. Kiireelliset verikokeet, ajallaan tulee paperit valmiiksi ammattiopiskelun hakuja varten. Paulin hojks-palaveri raskas ja raastava, jatkuu vielä parin viikon kuluttua.
9.10.  klo. 9.27
Tuomon jalkakotrollissa. Löytyikin hieman rakennevirheitä selkärangassa, lantiossa, molemmissa jaloissa. Ajat jatkossa 1viikon - 3 kk:n välein. Kenkiin tukipohjalliset (tekee erik.kuntsari), jumpausta, seurantaa, mittauksia jne..

Tästä se alkaa...
Lokakuussa pikku Lulu tuli aikuiseen ikään, 1v. Uusi koiruuskin kotiutuu laumaamme, Lady.
Tässä mietitään Minnan kanssa huoneiden vaihtoa, vaatii vain suunnittelua ja asennoitumista huonekalujen siirroille. Tietysti heti kun on saatu siirrettyä, tulee ilmoitus haetusta pienemmästä asunnosta, tuo porukkakin alkaa pikkuhiljaa vähetä. Tälle kuulle mahtuu syyslomakin!