12.10. ei saanut Zena pentuja, tyhjäksi jäi :(

Tämä vuosi olikin pennuton. Ensivuodelle suunnitteilla Lady tipsulle pörröpentuja, sekä pikkumustia schipperken pentusia yritellään edelleen Zenalle, sekä loppuvuodesta Bellalle, jolla alkaa jo ikä tulla vastaan ensimmäisiin pentuihin. Tosin ihminen saa suunnitella mitä vain, koirat ja luonto tekee loppuratkaisun ;)    

 

29.8. mitä ihmettä kesä meni !  saadaan syksyn ihana viileys 

Zena astutettu samalla uroksella kuin edellinen pentue, Aijan agilitykiito Eku http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN19668%2F03. Zena kun ei huoli mitä urosta vain, niin yritetään varman päälle (vaikka varmaa tämäkään ei ole). Tyttö ehtii täyttää 6v kun pentuset syntyvät, varmistetaan ultralla syyskuun puolenvälin paikkeilla.

Edelliset pennut rauhallisia, helppoja ns. ensikoiraksi sopivia. 

Fani kun sai jäädä ihan kotirouvaksi, niin likka hoikistu ja riehaantui ihan täysin! vaihtia riittää kahdella vilkkaan eloisalla Sengomarilla Fani ja Diiva . Äiti ja tytär harrastavat päivittäin pehmolelujen "murhaamista", lattiat lainehtii vanusisuksista!  Zena ja tyttärensa Sandi ovat paljon rauhallisempia, harkitsevaisempia ja jopa noloina seuraavat kahden toilailuja. Sandi lähtee mukaan, mutta vain Diivan kanssa kahden. Pikkulikkojen leikkiin eivät huoli vanhoja rouvia! 

Lady muuttui äidiksi tultuaan oikeaksi ladienladyksi. Täytti jo 4v. niin rauhallinen, arvonsa korkeasti tunteva, katsoo kirjaimellisesti nokkaansa pitkin mustien riehumisia.  Ladyn tytär Bambi 7kk kipusi 28.8. SKKY:n erik.näyttelyn ROP ja BIS 3 pennuksi!  

6.4.

Ladyn pentusilla omat kodit! Bambi lähtee maailmalle 15.4.  Piti ottaa järki käteen ja todeta että koiramäärä ON oikeasti täysi!  joten kiitos Tiina kun ymmärsit  .  Kevät tekee tuloaan ja koiratkin nauttivat vielä puhtaan lumisesta tarhasta, kohta tulee kuravälivaihe eikä sinne ole silloin asiaa. Tyttöjen juoksuja odotellaan....edelleen - miten tuntuu että joka kevät sama juttu? meidän likat ei ole yhtään kevät-juoksu tyyppejä!  Diiva ja Sandikaan ei ole pitäneet edes ensimmäisiäkään juoksuja, eivät halua aikuistua ja se kyllä taas näkyy menossa ja meinigissä. Virtaa ja vauhtia riittää!  ja aina vaan hämmästyy kuinka schipperke on sitten häikäisevän älykäs rotu! 

Bellan on vanhempieni luona kehittynyt ulkomuodoltaan kauniiksi perustyypin schipperkeksi. En vielä pennuta vaan saa lähestyä rauhassa 3vuoden ikää. Luonteeltaan luonnonlapsi; eloisa ja niin iloinen ihan kaikista elämän asioista  

 

13.3.

Tänään Ladyn pentujen kasvattaja kävi ystävänsä pieneläinhoitajan kanssa kotikäynnillä. Pennut kuvattiin, tarkastettiin ja saivat sirun niskaan. Purennat kohdillaan, poikien pallit paikoillaan. Kiitos Tiina ja Anne! 

Pennut 6viikkoa ja ovat edelleen makuuhuoneessa! Kynsien leikkuu sujuu mallikkaasti, näiden kanssa se on sujunut ekasta kerrasta alkaen. Eivät omaa sipukoiden taisteluja kynsienleikkuussa. 

Schipperkerintamalla odotellaan vain teinien ensimmäisiä juoksuja (ovat nyt 8 kk:tta), sekä Zenan juoksuja astutusta varten. Muiden juoksut saakin tänä vuonna tulla ja mennä, vain yhdet sipukan pennut suunnitelmissa, ei muuta. Fani lähtee katsomaan jossain vaiheessa viimeistä sertiään ja muista ehkä Sandi käy jossakin näyttelyssä, Diiva saa kehittyä.

Muutoin odotellaan kesää ja pihanaitaus projektia. Ensimmäisiä pihapuita, -köynnöksiä ja -kasveja jo valikoitu.

5.3.

No nyt se on nähty ja koettu!  ei ole sipukan pennut koskaan voineet olla makuuhuoneessa vielä 5viikon ikäisinä!  ne siirtyvät jo 3-4viikkoisian muualle, kun aktiivisina pitävät kokoajan hereillä ollessaan ääntä . Mutta tipsun pennut; leikkivät hiljaa, nukkuvat, syövät, touhuavat ja ei häiritse unta tippaakaan - en olis uskonut!  Vain nälissään vinkuvat ja ihanasti pikkupentumaisesti, ei ruokakuppiin ryntäystä, ei käsien syömistä...jee    siinä se seurakoiran ja aktiivisen harrastuskoiran iso ero vaikka molemmat pieniä ovatkin. On ne niin ihanan hauskoja.

 

Eli pikkuiset Ladyn pennut ovat jo 5viikkoisia! edelleen makuuhuoneessamme, omalla aidatulla alueellaan, Lady lopetellut imetystä kun pennut saaneet jo oikeaa ruokaa. Viikonpäästä saavat sirut niskaan ja nyt odotellaan jotta löytäisivät jokainen sen ikioman kodin.

 

9.2.

Pikkuiset karvakorvat kasvavat, pojat saavuttaneet jo puolenkilon painon!  tyttö 425g:n prinsessa, tumma tyttö jolla korvien takana ja hännän alla  häivähdys vaaleaa aluskarvaa - muutoin edelleen musta. Mielenkiintoista seurata pentujen värimuutoksia   

Zenalla odotellaan kevään aikana juoksuja ja toiveena olisi saada tyttö kantavaksi. Saas nähdä kun likka on niin karanttu urosten suhteen, mahtaakohan tulla kantavaksi nyt valitusta uroksesta.

Kesän koiranpäivät alkaa olla pitkälti suunniteltu - kesään tuntuu olevan niin pitkä aika, kuitenkin se on yhtäkkiä jo oven takana!  ajakohdaksi kaavailtu 16 tai 17 heinäkuuta. 

31.1.

Pikku karvakorvat syntyivät 28.1.  1 tyttö ja 2 poikaa!    Itse olin töissä ja Kake kotona, joten hoiti nyt ensimmäisen koiran synnytyksen ihan yksin (ollut mukana useassa sipukan synnytyksessä, sekä  yhdessä leikkauksessa), jes    emo, pennut ja kätilö olivat väsyneen onnellisia kun saavuin kotiin.

Onkin mukavan mielenkiintoista seurata tiibetinspanielin pentujen kehitystä, kun noita schipperkejä on vaan ollut vuosikausia. Pentujen synsymähetkellä ovat ihan samannäköoisiä kuin sipukan pennut; mustia, pitkähäntäisä, pikkukorvaisia. Ero alkaa näkyä 2-3vuorokauden iässä värissä, ei ole pikimustaa ei. 

 

9.1.

Uusi vuosi ja uudet kujeet, niinhän sitä sanotaan :)  toivon ettei tämä vuosi tuo niin paljoa kaikenlaista "kujetta" mitä viime vuosi oli liian täynnä. Toivon itselleni rauhallisen seesteistä, suorastaan tapahtumatonta tätä vuotta.

Lady odottaa nyt pentuja. Vatsa pyöristynyt ja on niin mammaa kun olla voi :)   pikku karvakorvat syntyvät tammi-hemikuun vaihteessa.

Diiva ja Sandi jo puolivuotiaita riiviöitä! odottelen juoksujen alkavan,. josko vaikka tulisi samalla älliä, aikuisuutta ja rauhallisuuttakin. Sandi on huomattavasti rauhallisempi kuin ikiliikkuja Diiva. Diiva tullut äitiinsä Faniin, joka  6,5 vuotiaana lauman vanhin, vilkkain ja energisin .